Και όμως, το μανταρίνι προσαρμόζεται με ευκολία σε αλμυρές συνταγές, όπως σε αυτό το πλούσιο, πικάντικο μοσχαράκι προσθέτοντας φρεσκάδα και γλυκόξινη γεύση.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς το μοσχάρι και το αφήνουμε 1 ώρα εκτός ψυγείου. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τους κύβους μοσχαριού από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε το μοσχάρι με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι, το τζίντζερ και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10-12 λεπτά. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρασί. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον χυμό μανταρινιού και τη φλούδα και, μόλις αρχίσει να βράζει, ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουμε το ξίδι, το γάλα καρύδας και τον κουρκουμά, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα ή μέχρι να γίνει το κρέας.
  2. Συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ γλυκοπατάτας, πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο ή τον δυόσμο και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών