ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιλάφι μαγειρεμένο με αρνάκι ροδισμένο στον φούρνο και πιπεριές ΦλωρίνηςΠιλάφι με αρνάκι και πιπεριές Φλωρίνης στον φούρνο
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το πιλάφι µε συκωταριά και µάραθα σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το συκώτι με το μπέικον και το κρεμμύδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να λαδωθούν καλά όλα τα υλικά.
  3. Ρίχνουμε περίπου 900 ml νερό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει, να φουσκώσει και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  4. Αποσύρουμε και σκορπίζουμε τα μυρωδικά.
  5. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το βούτυρο, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να ροδίζει.
  6. Περιχύνουμε με το βούτυρο το πιλάφι, ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε το τυρί και σερβίρουμε.
  7. Στο ποτήρι: Ενα στιβαρό ροζέ κρασί από Ξινόμαυρο.
  8. Οι πιο τολμηροί ίσως το δοκιμάσουν στην ημίξηρη εκδοχή του.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.

Άρθρα και Συνταγές με Μάραθος

Άρθρα και Συνταγές με Συκώτι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών