Μία από τις δεκάδες συνταγές από το μεγάλο πασχαλινό αφιέρωμα του «Γ». Μην το χάσετε αυτή την Κυριακή.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το συκώτι με το μπέικον και το κρεμμύδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να λαδωθούν καλά όλα τα υλικά.
  3. Ρίχνουμε περίπου 900 ml νερό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει, να φουσκώσει και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  4. Αποσύρουμε και σκορπίζουμε τα μυρωδικά.
  5. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το βούτυρο, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να ροδίζει.
  6. Περιχύνουμε με το βούτυρο το πιλάφι, ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε το τυρί και σερβίρουμε.
  7. Στο ποτήρι: Ενα στιβαρό ροζέ κρασί από Ξινόμαυρο.
  8. Οι πιο τολμηροί ίσως το δοκιμάσουν στην ημίξηρη εκδοχή του.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών