
10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για το περσικό πιλάφι με ροδόνερο, σταφίδες και φυστίκια Αιγίνης, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τον ζωμό με το ροδόνερο μέχρι να κοχλάσει.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τον φιδέ και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι, τη δάφνη και το ξύσμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 15-18 λεπτά. Αποσύρουμε, αλλά αφήνουμε το σκεύος σκεπασμένο για άλλα 10 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, σε τηγάνι βάζουμε τα φυστίκια και τα καβουρδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Τα ρίχνουμε μαζί με τους χουρμάδες και τις σταφίδες στο ρύζι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Μια Μανδηλαριά ή ένα ροζέ Φωκιανό
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.