Δυναμωτικό, γευστικό και πλούσιο πρωϊνό με φρέσκα φρούτα και πλιγούρι.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 5

Διαδικασία

  1. Ετοιμάζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Η διαδικασία έχει συνήθως ως εξής: Το ξεπλένουμε καλά, το βάζουμε σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό. Όταν πιει τα υγρά και φουσκώσει –θέλει περίπου 15-20 λεπτά– το στραγγίζουμε από τα παραπανίσια υγρά.
  2. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε, χωρίς λιπαρή ουσία, τα αμύγδαλα, το κουκουνάρι και το φιστίκι για 2-3 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι, με τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς, το αχλάδι, την μπανάνα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το ανθόνερο. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και μοιράζουμε σε ατομικά μπολ.
  4. Συνοδεύουμε με το γάλα σε φλιτζάνι για να το προσθέσουμε τελευταία στιγμή. Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.

Μυστικά

Αντί για αχλάδι και μπανάνα, μπορούμε να βάλουμε ό,τι φρούτο μας αρέσει και είναι στην εποχή του.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Αμύγδαλα

Συνταγές με Γάλα

Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Συνταγές με Κουκουνάρι

Συνταγές με Σταφίδες

Συνταγές με Φιστίκια

Συνταγές με Φρούτα

Συνταγές για Πρωινό

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών