ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με πλιγούριΣαλάτα με πλιγούρι
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πλιγούρι με μελιτζάνες και βασιλικό, αρχικά βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 30 λεπτά, να ξεπικρίσουν.
  2. Στη συνέχεια, τις ξεπλένουμε, τις πιέζουμε με το χέρι μας να στραγγίξουν τα υγρά και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  4. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
  6. Παράλληλα, πλένουμε καλά το πλιγούρι σε ένα σουρωτήρι και το στραγγίζουμε.
  7. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και 750 ml νερό. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.
  9. Ρίχνουμε το πλιγούρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  10. Ρίχνουμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες και τον βασιλικό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε, το πλιγούρι με μελιτζάνες και βασιλικό, να «σταθεί» για λίγο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πλιγούρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών