Αν και το πλιγούρι (το κομμένο στάρι) είναι από τα τρόφιμα που αγαπούν οι Μικρασιάτες σε ένα πλήθος από καθημερινά μαγειρέματα, η σαλάτα αυτή προορίζεται για καλό, επίσημο γεύμα.
20'
προετοιμασία
45'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για την σαλάτα με πλιγούρι ξεκινάμε και στραγγίζουμε το πλιγούρι, το στύβουμε καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ψιλό σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει τα περιττά υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά, για 15 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μπολ, ρίχνουμε το λάδι και τον χυμό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.