ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠλιγούρι με σταφίδες, μυρωδικά και ηλιόσπορουςΠλιγούρι με σταφίδες, μυρωδικά και ηλιόσπορους

Αν και το πλιγούρι (το κομμένο στάρι) είναι από τα τρόφιμα που αγαπούν οι Μικρασιάτες σε ένα πλήθος από καθημερινά μαγειρέματα, η σαλάτα αυτή προορίζεται για καλό, επίσημο γεύμα.

20' προετοιμασία
45' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την σαλάτα με πλιγούρι ξεκινάμε και στραγγίζουμε το πλιγούρι, το στύβουμε καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ψιλό σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει τα περιττά υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά, για 15 λεπτά.
  4. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μπολ, ρίχνουμε το λάδι και τον χυμό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πλιγούρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών