15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το πλιγούρι με σταφίδες, μυρωδικά και ηλιόσπορους σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ένα κρεμμύδι, για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Ρίχνουμε το πλιγούρι, το νερό, το κύμινο και την κανέλα.
  3. Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει τα υγρά.
  4. Αποσύρουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τους ηλιόσπορους, τις σταφίδες, το δυόσμο και το δεύτερο κρεμμυδάκι.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το πλιγούρι με σταφίδες, μυρωδικά και ηλιόσπορους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 109.

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Πλιγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών