Η δοσολογία των υλικών είναι για 2 άτομα ως κυρίως πιάτο ή για 4 ως συνοδευτικό.

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ένα κρεμμύδι, για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Ρίχνουμε το πλιγούρι, το νερό, το κύμινο και την κανέλα.
  3. Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει τα υγρά.
  4. Αποσύρουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τους ηλιόσπορους, τις σταφίδες, το δυόσμο και το δεύτερο κρεμμυδάκι.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών