15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το πλιγούρι με σταφίδες, μυρωδικά και ηλιόσπορους σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ένα κρεμμύδι, για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε το πλιγούρι, το νερό, το κύμινο και την κανέλα.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει τα υγρά.
- Αποσύρουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τους ηλιόσπορους, τις σταφίδες, το δυόσμο και το δεύτερο κρεμμυδάκι.
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το πλιγούρι με σταφίδες, μυρωδικά και ηλιόσπορους.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 109.