
5'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πουρέ καβουρδισμένου αρακά, με ουίσκι, ρίγανη και μουστάρδα, αρχικά βάζουμε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά, να κάψει καλά, χωρίς λάδι. Πρέπει σχεδόν να καπνίσει.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, να ροδίσει κατά τόπους το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τον αρακά και το λάδι και συνεχίζουμε το καβούρδισμα μέχρι να στεγνώσει ο αρακάς και να καψαλιστεί ελαφρώς. Χρειάζεται προσοχή, γιατί η κατσαρόλα θα βγάζει αρκετό αχνό.
- Σβήνουμε με το ουίσκι και ανακατεύουμε ώστε τυχόν καμένα υπολείμματα να διαλυθούν γρήγορα στο λιγοστό υγρό και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Μετά προσθέτουμε βραστό νερό, τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά.
- Μόλις κοχλάσει καλά το υγρό, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και σχεδόν να εξατμιστούν τα υγρά - πρέπει να μείνουν ελάχιστα για να μη γίνει πολύ σφιχτός ο αρακάς.
- Αφαιρούμε τις δάφνες και πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το ραβδομπλέντερ ή στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι, μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα - δεν πειράζει να μείνουν και μερικά κομματάκια.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό ή χλιαρό και, αν θέλουμε, γαρνίρουμε με καβουρδισμένα κουκουνάρια.
- Συνοδεύουμε, τον πουρέ καβουρδισμένου αρακά, με ουίσκι, ρίγανη και μουστάρδα, με τέλεια ψητά μπριζολάκια ή κοτόπουλο. Εναλλακτικά, τον σερβίρουμε με λίγα κυβάκια από προσούτο (που έχουμε αγοράσει σε ενιαίο κομμάτι).