
30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
15'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Μαρινάδα
Διαδικασία
- Για τα φασολάκια με ψητό μοσχάρι και αγγουράκι, χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.
- Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε μπολ (τη φυλάμε κατά μέρος για το σερβίρισμα) και με την υπόλοιπη αλείφουμε τα μπαστουνάκια της μπριζόλας.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να μαριναριστούν.
- Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε για 2 λεπτά σε βαθύ μπολ με κρύο νερό, ώστε και να σταματήσει ο βρασμός, και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
- Στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα.
- Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» το κρέας για περίπου 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί όσο μας αρέσει.
- Σκορπίζουμε την μπριζόλα μαζί με το λάδι της στα φασολάκια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αγγούρι, τις πιπεριές και το δυόσμο.
- Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο μπολ με τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει στην άκρη και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τα πράσινα φασολάκια με αγγούρι, δυόσμο και ψητό μοσχάρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.