10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το ψαρονέφρι σε κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
- Αλατοπιπερώνουμε τα ψαρονέφρια και τα λαδώνουμε με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Σοτάρουμε τα ψαρονέφρια μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές για περίπου 5-6 λεπτά συνολικά.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 12 - 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
- Ελέγχουμε κόβοντας μια φέτα: πρέπει να μην υπάρχει ζωντανό αίμα στο εσωτερικό του, καθότι το χοιρινό τρώγεται μόνο καλοψημένο.
- Εν τω μεταξύ, βάζουμε το λάδι που περίσσεψε (1 κουταλιά) στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τη δάφνη για 1/2 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και τρίβουμε τον πυθμένα του σκεύους με μια ξύλινη κουτάλα για να διαλυθούν στο λιγοστό υγρό τα νόστιμα καμένα υπολείμματα.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ίσα να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Σερβρίρουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Συνοδεύουμε με ελαφριά πράσινη σαλάτα.