![Τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια, σταφύλι και κάππαρη](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/tigania-koto-poylo-me-manita-ria-stafyli-kai-ka-ppari-gastronomos-420x560.jpg?v=1718112961)
40'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τα ψητά λαχανικά με κρούστα από πλιγούρι, πρώτα κόβετε τα πράσα, τα κρεμμύδια και τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες.
- Τα μανιτάρια τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τα λαχανικά να ψηθούν σε πολύ λίγο λάδι, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με μια ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύετε για να ψηθούν απ’ όλες τις πλευρές.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
- Βάζετε τα λαχανικά σ’ ένα πυρέξ, τα ανακατεύετε και προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο ακόμα.
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε το βρασμένο πλιγούρι με την τριμμένη γραβιέρα και τα απλώνετε πάνω από τα λαχανικά.
- Ψήνετε το φαγητό για 15', μέχρι να γίνει μια κρούστα πάνω από τα λαχανικά.
- Το σερβίρετε ζεστό μέσα στο σκεύος ή ως γαρνιτούρα σε κάθε πιάτο.
Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.