ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨητά λαχανικά με κρέμα κατίκι και σάλτσα ντομάταsΨητά λαχανικά με κρέμα κατίκι και σάλτσα ντομάταs
40' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τα ψητά λαχανικά με κρούστα από πλιγούρι, πρώτα κόβετε τα πράσα, τα κρεμμύδια και τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες.
  2. Τα μανιτάρια τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τα λαχανικά να ψηθούν σε πολύ λίγο λάδι, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με μια ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύετε για να ψηθούν απ’ όλες τις πλευρές.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
  5. Βάζετε τα λαχανικά σ’ ένα πυρέξ, τα ανακατεύετε και προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο ακόμα.
  6. Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε το βρασμένο πλιγούρι με την τριμμένη γραβιέρα και τα απλώνετε πάνω από τα λαχανικά.
  7. Ψήνετε το φαγητό για 15', μέχρι να γίνει μια κρούστα πάνω από τα λαχανικά.
  8. Το σερβίρετε ζεστό μέσα στο σκεύος ή ως γαρνιτούρα σε κάθε πιάτο.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πλιγούρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών