Αυτό το γλυκό αξιοποιεί τα μήλα με έναν πολύ απλό τρόπο. Ψήνονται, καραμελώνουν στον φούρνο και γίνονται έτσι το τέλειο συνοδευτικό για γιαούρτι.
7'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 37'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Για τα μήλα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα ψητά μήλα με κατσικίσιο γιαούρτι και καρύδια, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 1 λεπτό το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
- Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και αδειάζουμε το λιωμένο μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 20 εκ.
- Τακτοποιούμε από πάνω τα μήλα και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας, αν θέλουμε, με κατσικίσιο γιαούρτι και χοντροκομμένα καρύδια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.