ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα με ταχίνι και σουσάμιΜπισκότα με ταχίνι και σουσάμι
20' προετοιμασία
9' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 59'

Υλικά

Κομμάτια: 13-15

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαλακά μπισκότα με μήλα, αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη με το φτερό, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και τα 30 γρ. μέλι και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό.
  3. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα καρύδια και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  4. Ρίχνουμε τα μήλα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
  5. Xωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 80 γρ. (βγαίνουν 13-15 κομμάτια) και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
  6. Τα πατικώνουμε ελαφρώς, έτσι ώστε να έχουν ύψος 1 εκ., και τα τακτοποιούμε σε ταψάκι που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  7. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  8. Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (στη λειτουργία του αέρα) για περίπου 8-9 λεπτά. Δεν χρειάζονται παραπάνω ψήσιμο, γιατί αυτά τα μπισκότα γίνονται μαλακά.
  9. Βγάζουμε από τον φούρνο, ραντίζουμε το κάθε μπισκότο – όσο είναι ζεστό– με λίγο μέλι και κατευθείαν ρίχνουμε από πάνω λίγα χοντροκομμένα καρύδια και κανέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών