
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το πανάρισμα
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα δύο κρασιά, το πράσινο πιπέρι και το μέλι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ξαφρίζοντας αν χρειαστεί.
- Ρίχνουμε τα ξερά φρούτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο 1/3 και να δέσει ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τυρί
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πανάρισμα, μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε κρύο νερό, σε ένα δεύτερο το αλεύρι και σε τρίτο τη σκόνη του παναρίσματος.
- Σε τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι τυρί, το βρέχουμε στο νερό, το αλευρώνουμε, τινάζουμε, το βουτάμε ξανά γρήγορα στο νερό και το περνάμε από το μείγμα παναρίσματος.
- Βάζουμε αμέσως στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι κάθε πλευρά να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
- Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε το σαγανάκι με τη σάλτσα.
Τι πίνουμε: Μαυροδάφνη δεξαμενής.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.