Πρωτότυπο, λαχταριστό, εξαίσιο. Με ένα ελληνικό, ξεχωριστό τυρί, το μελίχλωρο.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πανάρισμα

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Σάλτσα: Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα δύο κρασιά, το πράσινο πιπέρι και το μέλι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ξαφρίζοντας αν χρειαστεί.
  2. Ρίχνουμε τα ξερά φρούτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο 1/3 και να δέσει ελαφρώς.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Τυρί: Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πανάρισμα, μέχρι να γίνουν σκόνη.
  5. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε κρύο νερό, σε ένα δεύτερο το αλεύρι και σε τρίτο τη σκόνη του παναρίσματος.
  6. Σε τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  7. Παίρνουμε ένα κομμάτι τυρί, το βρέχουμε στο νερό, το αλευρώνουμε, τινάζουμε, το βουτάμε ξανά γρήγορα στο νερό και το περνάμε από το μείγμα παναρίσματος.
  8. Βάζουμε αμέσως στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι κάθε πλευρά να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  9. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
  10. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Τι πίνουμε: Μαυροδάφνη δεξαμενής.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών