ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια μάς στρώνει το γιορτινό τραπέζιΗ πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια μάς στρώνει το γιορτινό τραπέζι Αυτή την εξαιρετική συνταγή μας την είχε ετοιμάσει ο σεφ Αστέριος Κουστούδης για ένα αφιέρωμα στον «Γαστρονόμο». Το θέμα είχε τίτλο «Γεύμα στην παλιά Αθήνα» και όλο ήταν βασισμένο σε συνταγές της Καλλιρόης Παρρέν (1859-1940), της πρώτης Ελληνίδας δημοσιογράφου, φεμινίστριας και εκδότριας της «Εφημερίδας των Κυριών».

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

Σαλάτα

  1. Για τη σαλάτα με πρασινάδες, μανταρίνι και σύκα, σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ανάμεικτα σαλατικά, τις φέτες μανταρίνι, τα σύκα, τους κολοκυθόσπορους και το αλατοπίπερο.

Ντρέσινγκ

  1. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι βαλσαμικό, το χυμό λεμονιού και το χυμό μανταρινιού.
  2. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος, ανασηκώνουμε τα σαλατικά με τα χέρια για να βραχούν καλά και σερβίρουμε σε σαλατιέρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά σύκα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών