![Φιλέτα πέστροφας πανέ με σκορδαλιά γλυκοπατάτας](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/01/fileta-pestrofas-pane-me-skordalia-glykopatatas-gastronomos-420x560.jpg?v=1706888564)
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 2Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα με φασόλια κονσέρβας και καπνιστή πέστροφα στραγγίζουμε καλά την κονσέρβα και βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι.
- Βάζουμε στο μούλτι τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια λεία σάλτσα.
- Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα πάνω στα φασόλια και τα μοιράζουμε σε δύο πιάτα.
- Βάζουμε σε κάθε μερίδα 1 φιλέτο καπνιστής πέστροφας (περίπου 100 γρ. το καθένα), σε κομμάτια, ραντίζουμε τη σαλάτα με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.