15' προετοιμασία
3' μαγείρεμα
Σύνολο: 18 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις αλατίζουμε και τις αλείφουμε με τις 3 κουτ.
  2. σούπας ελαιόλαδο.
  3. Τις απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
  4. Τις βγάζουμε και απλώνουμε στη λαμαρίνα το απάκι.
  5. Φουρνίζουμε για 2 - 3 λεπτά, ίσα να ζεσταθούν και να ροδίσουν.
  6. Βάζουμε τη ρόκα σε μια μεγάλη πιατέλα, από πάνω τις φέτες μελιτζάνας, σκορπίζουμε τη ξινομυζήθρα και το απάκι και περιχύνουμε με τις υπόλοιπες 2 κουτ.
  7. σούπας ελαιόλαδο.
  8. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού και αλατοπίπερο.
  9. Σερβίρουμε με ψωμί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών