ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα γλιστρίδα με ντρέσινγκ γιαουρτιούΣαλάτα γλιστρίδα με ντρέσινγκ γιαουρτιού
15' προετοιμασία
3' μαγείρεμα
Σύνολο: 18'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις αλατίζουμε και τις αλείφουμε με τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
  2. Τις απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
  3. Τις βγάζουμε και απλώνουμε στη λαμαρίνα το απάκι.
  4. Φουρνίζουμε για 2 - 3 λεπτά, ίσα να ζεσταθούν και να ροδίσουν.
  5. Βάζουμε τη ρόκα σε μια μεγάλη πιατέλα, από πάνω τις φέτες μελιτζάνας, σκορπίζουμε τη ξινομυζήθρα και το απάκι και περιχύνουμε με τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
  6. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού και αλατοπίπερο.
  7. Σερβίρουμε με ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 101.

Άρθρα και Συνταγές με Απάκι

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών