20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
  2. Βάζουμε τα πεκάν σε ένα ταψάκι και τα καβουρδίζουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
  3. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το λάδι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τις μουστάρδες. 
  5. Βάζουμε στο μπολ τα μανιτάρια, τα ραπανάκια και το ξινόμηλο και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με τη σος.
  6. Τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά να μαριναριστούν.
  7. Προσθέτουμε στο μπολ το σπανάκι, το δυόσμο και αλατοπίπερο και «διπλώνουμε» καλά τα υλικά να βραχούν από τη σος.
  8. Μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και στολίζουμε με τα πεκάν. Σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μη νερώσει το ντρέσινγκ της σαλάτας .

Συνταγές με Καρύδια

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Μήλο

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών