20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
20'
αναμονή
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
- Βάζουμε τα πεκάν σε ένα ταψάκι και τα καβουρδίζουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το λάδι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τις μουστάρδες.
- Βάζουμε στο μπολ τα μανιτάρια, τα ραπανάκια και το ξινόμηλο και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με τη σος.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά να μαριναριστούν.
- Προσθέτουμε στο μπολ το σπανάκι, το δυόσμο και αλατοπίπερο και «διπλώνουμε» καλά τα υλικά να βραχούν από τη σος.
- Μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και στολίζουμε με τα πεκάν. Σερβίρουμε αμέσως.
Μυστικά
Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μη νερώσει το ντρέσινγκ της σαλάτας .