Δοκιμάστε το σε λαχανοσαλάτα, για μαρινάρισμα κοτόπουλου ή χοιρινού αλλά και ως σάλτσα σε ψητά κρεατικά.

10' προετοιμασία
Σύνολο: 10 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπρίκι βάζουμε λίγο νερό να βράσει. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το ξύσμα από το νεράντζι ή το περγαμόντο (αν επιλέξουμε ένα από αυτά) και το αφήνουμε για 5 δευτερόλεπτα. Μετά το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι το ξύσμα εσπεριδοειδούς της επιλογής μας (είτε αυτό που ζεματίσαμε ή του μανταρινιού που δεν το βράζουμε) μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (χυμοί πορτοκαλιού, μανταρινιού, λεμονιού, ελαιόλαδο και μουστάρδα), εκτός από τη μέντα ή το δυόσμο, χτυπάμε καλά ώστε να γίνει μια λεία σάλτσα και διατηρούμε στο ψυγείο. Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, ρίχνουμε τη μέντα ή το δυόσμο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  3. Αρωματικό και υπόξινο είναι αυτό το λαδολέμονο. Δοκιμάστε το σε σαλάτα με λάχανο ή με σελινόριζα, για μαρινάρισμα κοτόπουλου ή χοιρινού αλλά και ως σάλτσα σε ψητά κρεατικά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών