«Το μυστικό είναι να προσθέσουμε και μια τσιμπιά αλάτι για να αντισταθμίσουμε τη γλυκύτητα», εξηγεί ο Aλέξανδρος Τσελεπής, από την ομάδα του The Bar in Front of the Bar, ο οποίος μας έδωσε τη συνταγή για αυτή την «αφράτη», αλκοολούχα γρανίτα που έχει και μερικές νιφάδες καρύδας για στολίδι.
5'
προετοιμασία
Σύνολο: 5'
Υλικά
Μερίδες: 1 ποτήριΔιαδικασία
- Σε ένα blender βάζουμε το καρπούζι, προσθέτουμε τον πάγο και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και η υφή του μείγματος να θυμίζει γρανίτα. Προσοχή: δεν χτυπάμε πάρα πολύ γιατί θα στερεοποιηθεί – θέλουμε να έχει «αφράτη» υφή για να πίνεται εύκολα.
- Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι και γαρνίρουμε με νιφάδες καρύδας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Κ», τεύχος 1048.