15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 600 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σκορδαλιά με αμύγδαλα, αρχικά, βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα αμύγδαλα και το σκόρδο και τα χτυπάμε καλά για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το ψωμί, το λεμόνι, το ξίδι και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σταδιακά το ελαιόλαδο, για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να γίνει μια λεία και ομοιογενής κρέμα.
- Αν η σκορδαλιά γίνει λίγο πιο σφιχτή από όσο μας αρέσει, προσθέτουμε 1 - 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε.
- Τη διατηρούμε σκεπασμένη στο ψυγείο, έως και 1 εβδομάδα.
- Σερβίρουμε τη σκορδαλιά με αμύγδαλα, πλάι σε τηγανητά ψάρια και βραστά λαχανικά. Πολλοί συνηθίζουν να την τρώνε και με ψάρια σούπα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 78.