ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣκορδαλιά με καρύδιαΣκορδαλιά με καρύδια
15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 600 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σκορδαλιά με αμύγδαλα, αρχικά, βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα αμύγδαλα και το σκόρδο και τα χτυπάμε καλά για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το ψωμί, το λεμόνι, το ξίδι και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σταδιακά το ελαιόλαδο, για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να γίνει μια λεία και ομοιογενής κρέμα.
  3. Αν η σκορδαλιά γίνει λίγο πιο σφιχτή από όσο μας αρέσει, προσθέτουμε 1 - 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε.
  4. Τη διατηρούμε σκεπασμένη στο ψυγείο, έως και 1 εβδομάδα.
  5. Σερβίρουμε τη σκορδαλιά με αμύγδαλα, πλάι σε τηγανητά ψάρια και βραστά λαχανικά. Πολλοί συνηθίζουν να την τρώνε και με ψάρια σούπα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 78.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών