15' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σοκολατόπιτα με αχλάδια, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ ή κατσαρόλα που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια μισογεμάτη κατσαρόλα με νερό που βράζει).
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το ταχίνι με το ρούμι, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη.
  3. Ενσωματώνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα.
  4. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  6. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια χαμηλή φόρμα για τάρτα και τη γεμίζουμε με το μείγμα.
  7. Απλώνουμε στην επιφάνεια τα τεμαχισμένα αχλάδια, τα πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.
  8. Η σοκολατόπιτα με αχλάδια διατηρείται εκτός ψυγείου. Αν θέλουμε, μπορούμε να ζεστάνουμε ελαφρώς κάθε κομμάτι που πρόκειται να σερβίρουμε.

Μυστικά

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κουβερτούρα με σταφίδες που έχουμε προηγουμένως μουσκέψει στο κονιάκ ή στο ρούμι για 1 ώρα τουλάχιστον.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 35.

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών