ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒελούδινη σούπα μπρόκολοΒελούδινη σούπα μπρόκολο
30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το αυγολέμονο

Για τα γλυκάδια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σούπα αυγολέμονο με μυρώνια, μαρούλι, αγκινάρες και γλυκάδια τηγανητά, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τα μαρούλια, τα μυρώνια, τον μάραθο, τον δυόσμο, το εστραγκόν και αλατοπίπερο και περιμένουμε 1-2 λεπτά, να «πέσουν» τα μαρούλια.
  4. Προσθέτουμε τον ζωμό, αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε.
  6. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  7. Ρίχνουμε το ξύσμα και σταδιακά τον λεμονοχυμό, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν.
  8. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε σχεδόν όλο το ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε σταδιακά στο αυγολέμονο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο.
  9. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και τη σείουμε, για να ενσωματωθεί το αυγολέμονο με τα υπόλοιπα υγρά του φαγητού και να απλωθεί παντού.
  10. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μπόλικο ελαιόλαδο (να καλύψει το σκεύος σε ύψος 3 εκ.).
  11. Αλευρώνουμε τα γλυκάδια και τα τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  12. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
  13. Σερβίρουμε, τη σούπα αυγολέμονο με μυρώνια, μαρούλι, αγκινάρες, ζεστή και προσθέτουμε από πάνω γλυκάδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών