30'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το αυγολέμονο
Για τα γλυκάδια
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σούπα αυγολέμονο με μυρώνια, μαρούλι, αγκινάρες και γλυκάδια τηγανητά, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα μαρούλια, τα μυρώνια, τον μάραθο, τον δυόσμο, το εστραγκόν και αλατοπίπερο και περιμένουμε 1-2 λεπτά, να «πέσουν» τα μαρούλια.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Αποσύρουμε.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Ρίχνουμε το ξύσμα και σταδιακά τον λεμονοχυμό, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν.
- Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε σχεδόν όλο το ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε σταδιακά στο αυγολέμονο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο.
- Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και τη σείουμε, για να ενσωματωθεί το αυγολέμονο με τα υπόλοιπα υγρά του φαγητού και να απλωθεί παντού.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μπόλικο ελαιόλαδο (να καλύψει το σκεύος σε ύψος 3 εκ.).
- Αλευρώνουμε τα γλυκάδια και τα τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε, τη σούπα αυγολέμονο με μυρώνια, μαρούλι, αγκινάρες, ζεστή και προσθέτουμε από πάνω γλυκάδια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.