Καταπραϋντικό πρώτο πιάτο, γεμάτο από τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων.
10'
προετοιμασία
1 ώρα και 5' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Διαδικασία
- Για τη σούπα γαλοπούλας, αλατοπιπερώνουμε τη γαλοπούλα. Στην πιο βαθιά κατσαρόλα που έχουμε βάζουμε τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, τη δάφνη, το σκόρδο, το σέλινο , το καρότο και το θυμάρι και περιχύνουμε με τόσο νερό ώστε να σκεπάζει τη γαλοπούλα (περίπου 4 λίτρα).
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσει το υγρό να κοχλάζει. Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, ξαφρίζοντας συνεχώς μέχρι ο ζωμός να είναι σχετικά διαυγής.
- Δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα, για να μην έχει βαριά μυρωδιά η σούπα από τους ατμούς που δημιουργούνται. Βγάζουμε προσεκτικά τη γαλοπούλα και τη βυθίζουμε σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό (και ιδανικά μερικά παγάκια) για 1 λεπτό, ίσα να σφίξει το δέρμα της.
- Τη μεταφέρουμε σε μια γάστρα που ιδανικά να τη χωράει ακριβώς, ώστε να είναι έτοιμη για γέμισμα.
- Σουρώνουμε τη σούπα σε μια άλλη κατσαρόλα, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, για να τονωθεί η γεύση.
- Ρίχνουμε το ζυμαρικό και βράζουμε για άλλα 5-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Ενα ωραίο κλασικό λευκό κρασί από Ροδίτη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 116.