20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν κάπως.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  4. Ρίχνουμε τον ζωμό ή το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  5. Θέλουμε το φαγητό ζουμερό.
  6. Τότε, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  7. Αν θέλουμε, ραντίζουμε με ένα λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών