20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τα σαλατικά και τα πλένουμε πολύ σχολαστικά. Ιδανικά, τα βουτάμε σε μια λεκάνη με νερό όπου τα αφήνουμε να «μουλιάσουν» για να απομακρυνθούν τυχόν χώματα. Στεγνώνουμε τα σαλατικά σε πετσέτα ή με τον στεγνωτήρα σαλάτας που βρίσκουμε σε μαγαζιά με εξοπλισμό κουζίνας και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Χοντροκόβουμε τα σαλατικά με το χέρι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο.Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Κόβουμε τα φιλέτα της πέστροφας σε μικρότερα κομμάτια με το χέρι, γαρνίρουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.
  2. Συνοδεύουμε με Ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε και ένα απλό λευκό πιλάφι και να συνοδεύσουμε τη σαλάτα με αυτό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών