
20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για την κρέμα μουστάρδας
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σπαραγγόσουπα, ξεκινάμε βράζοντας σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει τα σπαράγγια για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε ζεστά στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε, μαζί με 350 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
- Τα χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματίσουν μια ελαφρώς πηχτή σούπα. Αν η υφή της είναι πιο πηχτή από όσο θα θέλαμε, προσθέτουμε λίγο (κουταλιά-κουταλιά) από το νερό όπου τα βράσαμε.
- Μοιράζουμε στα πιάτα.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη σαντιγί.
- Αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ρίχνουμε από 1 - 2 κουτ. σούπας από τη «σαντιγί» μουστάρδας στα πιάτα με τη σούπα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.