ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπαράγγια καπνιστά με πικάντικη σάλτσα τυριούΣπαράγγια καπνιστά με πικάντικη σάλτσα τυριού
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την κρέμα μουστάρδας

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σπαραγγόσουπα, ξεκινάμε βράζοντας σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει τα σπαράγγια για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε ζεστά στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε, μαζί με 350 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
  3. Τα χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματίσουν μια ελαφρώς πηχτή σούπα. Αν η υφή της είναι πιο πηχτή από όσο θα θέλαμε, προσθέτουμε λίγο (κουταλιά-κουταλιά) από το νερό όπου τα βράσαμε.
  4. Μοιράζουμε στα πιάτα.
  5. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη σαντιγί.
  6. Αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί.
  7. Ρίχνουμε από 1 - 2 κουτ. σούπας από τη «σαντιγί» μουστάρδας στα πιάτα με τη σούπα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών