ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚροθόπιτα, η ηπειρώτικη κρεατόπιτα με ρύζιΚροθόπιτα, η ηπειρώτικη κρεατόπιτα με ρύζι
30' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 55'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το στρούντελ με λάχανο και μπέικον ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά.
  2. Αν η ζύμη είναι κολλώδης και σχετικά υδαρής, καλό είναι να μην προσθέσουμε παραπάνω αλεύρι, αλλά να επιμείνουμε στο ζύμωμα, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση

  1. Σοτάρουμε στο λάδι το μπέικον ή το σπεκ με το κρεμμύδι για περίπου 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το λάχανο και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και τους σπόρους caraway, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλο 1-2 λεπτά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ρηχό ταψί.
  6. Ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο 30 x 40 εκ.
  7. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με λίγο από το βούτυρο και απλώνουμε τη γέμιση, αφήνοντας ένα κενό 3 εκ. από τις άκρες του φύλλου.
  8. Γυρίζουμε λίγο τις πλαϊνές άκρες, ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, και τυλίγουμε σε ρολό.
  9. Το βάζουμε προσεκτικά στο ταψί και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με λίγο βούτυρο.
  10. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  11. Κάθε 10 λεπτά, το βγάζουμε για λίγο από τον φούρνο και το αλείφουμε με βούτυρο.

Riesling ημίξηρο ή Spatbur- gunder (κοινώς Pinot noir) δεξαμενής ή μια πλούσια χειμωνιάτικη γερμανική μπίρα!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών