
30'
προετοιμασία
55' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 55'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά.
- Αν η ζύμη είναι κολλώδης και σχετικά υδαρής, καλό είναι να μην προσθέσουμε παραπάνω αλεύρι, αλλά να επιμείνουμε στο ζύμωμα, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση
- Σοτάρουμε στο λάδι το μπέικον ή το σπεκ με το κρεμμύδι για περίπου 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το λάχανο και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και τους σπόρους caraway, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλο 1-2 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ρηχό ταψί.
- Ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο 30 x 40 εκ.
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με λίγο από το βούτυρο και απλώνουμε τη γέμιση, αφήνοντας ένα κενό 3 εκ. από τις άκρες του φύλλου.
- Γυρίζουμε λίγο τις πλαϊνές άκρες, ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, και τυλίγουμε σε ρολό.
- Το βάζουμε προσεκτικά στο ταψί και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με λίγο βούτυρο.
- Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Κάθε 10 λεπτά, το βγάζουμε για λίγο από τον φούρνο και το αλείφουμε με βούτυρο.
Riesling ημίξηρο ή Spatbur- gunder (κοινώς Pinot noir) δεξαμενής ή μια πλούσια χειμωνιάτικη γερμανική μπίρα!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.