![Σκορδομακάρονα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/skordomakarona-gastronomos-420x560.jpg?v=1720443911)
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 1Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε συριανή μαϊντανοσαλάτα, αρχικά μουσκεύουμε το ψωμί σε λίγο νερό.
- Στη συνέχεια, το στύβουμε.
- Βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου μαζί με τον μαϊντανό στο μούλτι και τα χτυπάμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και αλατοπίπερο.
- Χτυπάμε για 5 - 6 λεπτά μέχρι να γίνουν πολτός και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το μουσκεμένο ψωμί.
- Χτυπάμε το μείγμα ώσπου να γίνει σαν κρέμα.
- Αν μας φανεί αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 113.