Εξαιρετικό έδεσμα που μας έφτιξε ο Λεονάρδος Ρούσσος είναι η μαϊντανοσαλάτα, σαν ψωμένιο πέστο α λα φραγκοσυριανά.
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Διαδικασία
- Μαϊντανοσαλάτα: Μουσκεύουμε το ψωμί σε λίγο νερό.
- Τις στύβουμε.
- Βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου μαζί με το μαϊντανό στο μούλτι και τα χτυπάμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και αλατοπίπερο.
- Χτυπάμε για 5 - 6 λεπτά μέχρι να γίνουν πολτός και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μουσκεμένο ψωμί.
- Χτυπάμε το μείγμα ώσπου να γίνει σαν κρέμα.
- Αν μας φανεί αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.