Μια πανεύκολη σαλάτα, στη λογική των αλοιφών, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως. Δες πώς…

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 μεγάλο μπολ

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε την κόρα από το ψωμί, βάζουμε την ψίχα σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και την μουλιάζουμε για λίγα λεπτά. Μετά την στύβουμε πολύ καλά και την αφήνουμε στην άκρη.
  2. Χοντροκόβουμε τον μαϊντανό. Αφαιρούμε μόνο τα πολύ χοντρά κοτσάνια. Βάζουμε στο μπλέντερ τον χοντροκομμένο μαϊντανό, το σκόρδο, το ξίδι και το λάδι. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν πολτός. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το στυμμένο ψωμί, συνεχίζοντας το χτύπημα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και διορθώνουμε, αν χρειαστεί, το ξίδι.
  3. Πώς τη χρησιμοποιούμε;
  4. Την αλείφουμε σε φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμάδι και συνοδεύουμε με ελιές της αρεσκείας μας. Έτσι έχουμε ένα διαφορετικό νηστίσιμο βραδινό.
  5. Την χρησιμοποιούμε σε μικρές ποσότητες για να αρτύσουμε οσπριοσαλάτες, ρυζοσαλάτες ή μανιταροσαλάτες.
  6. Μπορούμε να βάλουμε 1-2 γεμάτες κουτ. σούπας πλάι σε ψητά θαλασσινά, δίπλα στο ψητό κοτόπουλο ή το ψάρι. Τρώγεται ως ντιπ-φρέσκο συνοδευτικό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών