Τα αυγά τα χτυπάμε προηγουμένως στο μίξερ, για να είμαστε σίγουροι ότι θα ενωθούν τέλεια τα ασπράδια με τους κρόκους, καθότι έτσι τα σκραμπλ θα αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Οι έξτρα κρόκοι δίνουν περισσότερη γεύση και υγρασία.

10' προετοιμασία
4' μαγείρεμα
Σύνολο: 14 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα 8 αυγά στο μίξερ ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε πολύ καλά για 4-5 λεπτά.
  3. Θέλουμε να βάλουμε μέσα στο μείγμα όσο πιο πολύ αέρα μπορούμε, για να γίνει αφράτο. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά.
  6. Δεν ανακατεύουμε.
  7. Περιμένουμε 1 λεπτό, μέχρι η βάση των αυγών να αρχίσει να πήζει. Με μια σπάτουλα διπλώνουμε τα αυγά από έξω προς τα μέσα, κομματιάζοντάς τα.
  8. Γέρνουμε το τηγάνι, για να τρέχει στις άκρες το αυγό που δεν έχει έρθει άμεσα σε επαφή με την επιφάνεια του σκεύους και δεν έχει δέσει.
  9. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά, αλλά να μη στεγνώσουν.
  10. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τους δύο κρόκους.
  11. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα, να πάνε παντού οι κρόκοι και σχεδόν να δέσουν.
  12. Βάζουμε τα αυγά σκραμπλ στο πιάτο, όπου θα συνεχίσουν να ψήνονται για 1-2 λεπτά, και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών