10'
προετοιμασία
4' μαγείρεμα
Σύνολο: 14'
Διαδικασία
- Χτυπάμε πολύ καλά τα 8 αυγά στο μίξερ ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε πολύ καλά για 4-5 λεπτά.
- Θέλουμε να βάλουμε μέσα στο μείγμα όσο πιο πολύ αέρα μπορούμε, για να γίνει αφράτο. Αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά.
- Δεν ανακατεύουμε.
- Περιμένουμε 1 λεπτό, μέχρι η βάση των αυγών να αρχίσει να πήζει. Με μια σπάτουλα διπλώνουμε τα αυγά από έξω προς τα μέσα, κομματιάζοντάς τα.
- Γέρνουμε το τηγάνι, για να τρέχει στις άκρες το αυγό που δεν έχει έρθει άμεσα σε επαφή με την επιφάνεια του σκεύους και δεν έχει δέσει.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά, αλλά να μη στεγνώσουν.
- Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τους δύο κρόκους.
- Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα, να πάνε παντού οι κρόκοι και σχεδόν να δέσουν.
- Βάζουμε τα αυγά σκραμπλ στο πιάτο, όπου θα συνεχίσουν να ψήνονται για 1-2 λεπτά, και σερβίρουμε.