ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαραμοσαλάτα με πατάτα και άνηθο (χωρίς κρεμμύδι)Ταραμοσαλάτα με πατάτα και άνηθο (χωρίς κρεμμύδι)
5' προετοιμασία
Σύνολο: 5'

Υλικά

Μερίδες: 2 ½ φλιτζάνια

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την ταραμοσαλάτα με σαφράν και μαστίχα, ξεκινάμε αφαιρώντας την κόρα από το ψωμί. Μουλιάζουμε την ψίχα σε νερό και τη στύβουμε καλά.
  2. Στον πολυκόφτη χτυπάμε τον λευκό ταραμά με 2 κουτ. σούπας νερό, τον κρόκο Κοζάνης και το μαστιχέλαιο για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με το μείγμα. Ρίχνουμε σε πολύ αργή ροή (ή σε μικρές δόσεις) 100 ml ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε εναλλάξ την ψίχα του ψωμιού, το χυμό λάιμ (ανάλογα με τα γούστα μας), 60 ml νερό και τα άλλα 100 ml ελαιόλαδο, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να προκύψει μια αφράτη μους.
  3. Σερβίρουμε με τα αμύγδαλα, το μαυροκούκι, το ξύσμα, το σχοινόπρασο και το μπούκοβου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ταραμάς

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών