40' προετοιμασία
55' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: 8 (για 2 λεπτές τάρτες)

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση και τις τάρτες

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σουσάμι και το αλάτι και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
  3. Βάζουμε τον γάντζο, ρίχνουμε το βούτυρο και ανοιγοκλείνουμε το μίξερ αρκετές φορές, μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.
  4. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό (μπορεί να μη χρειαστεί να το ρίξουμε όλο) και δουλεύουμε με τον γάντζο, ίσα ίσα να ενωθούν σε ζύμη (όχι πολλή ώρα).
  5. Τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη, που πιέζουμε να γίνουν πλακέ.
  6. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Γέμιση + τάρτες

  1. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  2. Απλώνουμε τα καρότα και τα παντζάρια.
  3. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  4. Βγάζουμε από τον φούρνο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  6. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  7. Απλώνουμε στη λαμαρίνα καινούργια λαδόκολλα.
  8. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα δύο κομμάτια ζύμης σε δίσκους διαμέτρου περίπου 26 εκ.
  9. Σε κάθε δίσκο στρώνουμε, αφήνοντας ένα περιθώριο γύρω γύρω, το μισό τυρί, από πάνω τα μισά λαχανικά και πασπαλίζουμε με τον μισό πασατέμπο.
  10. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης προς το κέντρο, πάνω από τη γέμιση (χωρίς να τις κλείσουμε εντελώς), και αλείφουμε με κρέμα γάλακτος.
  11. Πασπαλίζουμε με αφρίνα και ψήνουμε την κάθε τάρτα για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει η ζύμη.

Κομψά λευκά, με χαρακτήρα: ένα Βιδιανό, μια Κυδωνίτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών