
40'
προετοιμασία
55' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Μερίδες: 8 (για 2 λεπτές τάρτες)Για τη ζύμη
Για τη γέμιση και τις τάρτες
Διαδικασία
Ζύμη
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σουσάμι και το αλάτι και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
- Βάζουμε τον γάντζο, ρίχνουμε το βούτυρο και ανοιγοκλείνουμε το μίξερ αρκετές φορές, μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό (μπορεί να μη χρειαστεί να το ρίξουμε όλο) και δουλεύουμε με τον γάντζο, ίσα ίσα να ενωθούν σε ζύμη (όχι πολλή ώρα).
- Τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη, που πιέζουμε να γίνουν πλακέ.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Γέμιση + τάρτες
- Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε τα καρότα και τα παντζάρια.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
- Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Απλώνουμε στη λαμαρίνα καινούργια λαδόκολλα.
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα δύο κομμάτια ζύμης σε δίσκους διαμέτρου περίπου 26 εκ.
- Σε κάθε δίσκο στρώνουμε, αφήνοντας ένα περιθώριο γύρω γύρω, το μισό τυρί, από πάνω τα μισά λαχανικά και πασπαλίζουμε με τον μισό πασατέμπο.
- Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης προς το κέντρο, πάνω από τη γέμιση (χωρίς να τις κλείσουμε εντελώς), και αλείφουμε με κρέμα γάλακτος.
- Πασπαλίζουμε με αφρίνα και ψήνουμε την κάθε τάρτα για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει η ζύμη.
Κομψά λευκά, με χαρακτήρα: ένα Βιδιανό, μια Κυδωνίτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.