Οι Ταϊλανδοί τα τηγανίζουν όλα, ακόμα και τα παϊδάκια! Προμηθευόμαστε καλό λάδι και καλό κρέας, και αυτός ο μεζές θα γίνει πεντανόστιμος και όχι τόσο βαρύς.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε έναν πολυκόφτη, χτυπάµε το φρέσκο κόλιανδρο και το σκόρδο µέχρι να γίνουν πολτός. Σε ένα µεγάλο µπολ, ανακατεύουµε τον πολτό µε τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα στρειδιού και το τριµµένο πιπέρι. Τρίβουµε τη µαρινάδα στα χοιρινά παϊδάκια χρησιµοποιώντας τα δάχτυλά µας, τα σκεπάζουµε µε µεµβράνη και τα αφήνουµε να µαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή αποβραδίς.
  2. Γεµίζουµε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι µε λάδι σε ύψος 6 εκ. και το ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά. Είναι σηµαντικό να µην αφήσουµε το λάδι να παραζεστάνει γιατί θα καούν τα παϊδάκια. Τηγανίζουµε τα παϊδάκια σε δόσεις για 10-15 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσουν έντονα και να ψηθούν. Τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουµε µε τη γλυκιά σάλτσα τσίλι.
  3. * Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών