Οι Ταϊλανδοί τα τηγανίζουν όλα, ακόμα και τα παϊδάκια! Προμηθευόμαστε καλό λάδι και καλό κρέας, και αυτός ο μεζές θα γίνει πεντανόστιμος και όχι τόσο βαρύς.
10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα τηγανητά χοιρινά παϊδάκια ξεκινάμε και σε έναν πολυκόφτη, χτυπάµε το φρέσκο κόλιανδρο και το σκόρδο µέχρι να γίνουν πολτός.
- Σε ένα µεγάλο µπολ, ανακατεύουµε τον πολτό µε τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα στρειδιού και το τριµµένο πιπέρι.
- Τρίβουµε τη µαρινάδα στα χοιρινά παϊδάκια χρησιµοποιώντας τα δάχτυλά µας, τα σκεπάζουµε µε µεµβράνη και τα αφήνουµε να µαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή αποβραδίς.
- Γεµίζουµε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι µε λάδι σε ύψος 6 εκ. και το ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά. Είναι σηµαντικό να µην αφήσουµε το λάδι να παραζεστάνει γιατί θα καούν τα παϊδάκια.
- Τηγανίζουµε τα παϊδάκια σε δόσεις για 10-15 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσουν έντονα και να ψηθούν.
- Τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουµε τα τηγανητά χοιρινά παϊδάκια µε τη γλυκιά σάλτσα τσίλι.
Μυστικά
* Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.