ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με δυόσμο και κάριΚεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με δυόσμο και κάρι
15' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: για 28 - 30 κεφτεδάκια

Για το πανάρισμα

Διαδικασία

Kεφτεδάκια

  1. Για να φτιάξουμε τα τραγανά κεφτεδάκια κοτόπουλου με ελιές Καλαμών, περνάμε τις ελιές από το μπλέντερ (ή το μούλτι), μέχρι να γίνουν πολτός (αν θέλουμε πάντως, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια έτοιμη πάστα από ελιές Καλαμών, προϊόν καλής ποιότητας, κατά προτίμηση βιολογική).
  2. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κιμά του κοτόπουλου, τους κρόκους, την παρμεζάνα, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο ή καθόλου αλάτι (οι ελιές και η παρμεζάνα είναι ήδη αλμυρά υλικά).
  3. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά με τα χέρια μας, μέχρι να φτιάξουμε ομοιογενές μείγμα. Αν είναι πολύ υδαρές, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει αρκετά το μείγμα.

Πανάρισμα και τηγάνισμα

  1. Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθούν 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
  2. Σε ένα πιάτο απλώνουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά.
  3. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε αμέσως κεφτεδάκια σε μέγεθος μικρού καρυδιού, με βάρος 20 - 25 γρ.
  4. Τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.
  5. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις των 6 - 7 κομματιών, για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν βαθύ χρυσαφένιο χρώμα.
  6. Στη διάρκεια του τηγανίσματος τα κυλάμε μέσα στο λάδι, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  7. Στραγγίζουμε κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε με την επόμενη, μέχρι να τηγανίσουμε όλα τα κεφτεδάκια.
  8. Σερβίρουμε τα τραγανά κεφτεδάκια κοτόπουλου με ελιές Καλαμών ζεστά με μια πράσινη σαλάτα ή με ντοματοσαλάτα, αλλά εξίσου θαυμάσια σερβίρονται και κρύα, σαν σνακ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 62.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών