Μια βασιλόπιτα πλούσια σε αρώματα και με μπόλικους ξηρούς καρπούς, κοπανισμένους. Όση περισσέψει θα την απολαύσετε στο πρωινό σας ή με το τσάι σας.
Για να φτιάξουμε βασιλόπιτα κέικ με ξερά φρούτα και καρπούς, αρχικά βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκ.
Κρατάμε λίγο από το αλεύρι στην άκρη και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα φιστίκια Αιγίνης, τα αμύγδαλα, τα ξερά φρούτα και την κουβερτούρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με 2-3 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να φουσκώσει.
Προσθέτουμε τους κρόκους και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού-μπαχαρικών, εναλλάξ με το μείγμα αλευριού-ξερών φρούτων, τον χυμό και το ποτό.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι να ενσωματωθεί.
Ρίχνουμε στο μείγμα και το «φλουρί», τυλιγμένο σε ένα μικρό κομματάκι αλουμινόχαρτο, και ανακατεύουμε απαλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Ξεφορμάρουμε τη βασιλόπιτα και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε σχάρα.
Διακοσμούμε με τρούφα σοκολάτας και ζάχαρη άχνη και μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.