ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣVegan τσιζκέικ με αμύγδαλα, κάσιους, χουρμάδες και φρούτα του πάθουςVegan τσιζκέικ με αμύγδαλα, κάσιους, χουρμάδες και φρούτα του πάθους
50' προετοιμασία
15' ψήσιμο
9 ώρες αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Ζύμη

Κρέμα

Γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Για τη vegan τάρτα με κρέμα καρύδας και μπανάνα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180°C.
  2. Σε πολυκόφτη ρίχνουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν. Τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
  3. Αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη το εσωτερικό μιας ταρτιέρας διαμέτρου 22 εκ. και απλώνουμε το μείγμα των μπισκότων. Φροντίζουμε να πιέσουμε πολύ καλά το μείγμα στον πάτο και στα τοιχώματα της φόρμας μας, ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος και να μην υπάρχουν κενά, και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Κρέμα

  1. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε με το σύρμα το νισεστέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα καρύδας.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε την κρέμα, ανακατεύοντάς τη συχνά, μέχρι να πήξει και να κάνει φουσκάλες.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας (αν το βάλουμε). Ανακατεύουμε.
  4. Μεταφέρουμε σε μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί (περίπου 1 ώρα).
  5. Βγάζουμε τις κονσέρβες με την κρέμα καρύδας από το ψυγείο με προσοχή, χωρίς να τις ανακινήσουμε. Ανοίγουμε το πρώτο κουτάκι και θα παρατηρήσουμε ότι το μείγμα μέσα έχει διαχωριστεί.
  6. Με προσοχή θα βγάλουμε από το κουτάκι μόνο την κρέμα καρύδας και όχι το νερό που βρίσκεται στον πάτο του κουτιού.
  7. Θα την αδειάσουμε σε δοσομετρητή και θα μετρήσουμε ώστε να έχουμε 400 ml. Σε περίπτωση που δεν είναι αρκετό το ένα κουτάκι, τότε ανοίγουμε και το δεύτερο.
  8. Βάζουμε την κρέμα καρύδας στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη «σαντιγί».
  9. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί. Βάζουμε τη «σαντιγί» στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  10. Μόλις η κρέμα που είχαμε φτιάξει και βάλει στο ψυγείο κρυώσει και είναι σχετικά πηχτή, τη βγάζουμε και της προσθέτουμε τη μισή από τη «σαντιγί» και ανακατεύουμε απαλά.

Συναρμολόγηση

  1. Απλώνουμε τις μισές μπανάνες στην ψημένη μπισκοτένια βάση της τάρτας. Καλύπτουμε με την κρέμα και από πάνω βάζουμε πάλι φέτες μπανάνας.
  2. Απλώνουμε ένα μέρος από την υπόλοιπη «σαντιγί» σε όλη την επιφάνεια, καλύπτοντας τις μπανάνες. Φροντίζουμε να μας μείνει «σαντιγί» για να φτιάξουμε μερικές ροζέτες γύρω γύρω με σακούλα ζαχαροπλαστικής και κορνέ.
  3. Πασπαλίζουμε με κανέλα, στολίζουμε με επιπλέον φετάκια μπανάνας (αν θέλουμε) και σερβίρουμε τη vegan τάρτα με κρέμα καρύδας και μπανάνα.

Μυστικά

* Γάλα καρύδας να επιλέξετε αυτό στο τσίγκινο κουτί, όχι τα ροφήματα αμυγδάλου στα χάρτινα κουτιά. Προσοχή, όμως υπάρχει και κρέμα καρύδας, επίσης σε κονσέρβα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδα

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών