1 ώρα προετοιμασία
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 35 - 40 κομμάτια

Γλάσο

Διαδικασία

  1. Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι σε χοντρό τρίμμα. Ανακατεύουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα με την τριμμένη κουβερτούρα, το κακάο και το μισό κονιάκ – βάζουμε το υπόλοιπο κονιάκ σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε το σιρόπι, ανακατεύοντας πολύ καλά. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού, βουτώντας τα δάχτυλά μας στο μπολάκι με το κονιάκ. Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να σταθούν όλη νύχτα.
  2. Την επομένη, ετοιμάζουμε το γλάσο: Βάζουμε το υποβρύχιο σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις λιώσει, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Ρίχνουμε ένα-ένα τα μισά μπαλάκια μέσα στο λιωμένο υποβρύχιο και τα γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν γύρω-γύρω. Τα βάζουμε σε μικρά καραμελόχαρτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.
  3. Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι με το υπόλοιπο υποβρύχιο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη σπασμένη κουβερτούρα, το μέλι και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν καλά και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βουτάμε τα υπόλοιπα μπαλάκια μέσα στο σοκολατένιο γλάσο. Τα αφήνουμε κι αυτά να στεγνώσουν σε καραμελόχαρτα.
  4. Φυλάμε τα βενιζελικά εκτός ψυγείου για αρκετές μέρες, σε δοχείο για τρόφιμα που κλείνει καλά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών