ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
μωσαικό με έτοιμο χαλβά, χαλβάς, κουβερτούραΜωσαϊκό με έτοιμο χαλβά
50' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
14 ώρες αναμονή
Σύνολο: 15 ώρες

Υλικά

Κομμάτια: 35 - 40

Για το γλάσο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε βενιζελικά, αρχικά, αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι σε χοντρό τρίμμα.
  2. Ανακατεύουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα με την τριμμένη κουβερτούρα, το κακάο και το μισό κονιάκ – βάζουμε το υπόλοιπο κονιάκ σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Προσθέτουμε το σιρόπι, ανακατεύοντας πολύ καλά.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού, βουτώντας τα δάχτυλά μας στο μπολάκι με το κονιάκ.
  5. Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να σταθούν όλη νύχτα.

Γλάσο

  1. Βάζουμε το υποβρύχιο σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Μόλις λιώσει, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε ένα-ένα τα μισά μπαλάκια μέσα στο λιωμένο υποβρύχιο και τα γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν γύρω-γύρω.
  4. Τα βάζουμε σε μικρά καραμελόχαρτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.
  5. Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι με το υπόλοιπο υποβρύχιο σε χαμηλή φωτιά.
  6. Προσθέτουμε τη σπασμένη κουβερτούρα, το μέλι και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν καλά και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βουτάμε τα υπόλοιπα μπαλάκια μέσα στο σοκολατένιο γλάσο.
  8. Τα αφήνουμε κι αυτά να στεγνώσουν σε καραμελόχαρτα.
  9. Φυλάμε τα βενιζελικά, εκτός ψυγείου, σε δοχείο για τρόφιμα που κλείνει καλά, για αρκετές μέρες.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών