50'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
14 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 15 ώρες
Υλικά
Κομμάτια: 35 - 40Για το γλάσο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε βενιζελικά, αρχικά, αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι σε χοντρό τρίμμα.
- Ανακατεύουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα με την τριμμένη κουβερτούρα, το κακάο και το μισό κονιάκ – βάζουμε το υπόλοιπο κονιάκ σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε το σιρόπι, ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού, βουτώντας τα δάχτυλά μας στο μπολάκι με το κονιάκ.
- Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να σταθούν όλη νύχτα.
Γλάσο
- Βάζουμε το υποβρύχιο σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις λιώσει, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε ένα-ένα τα μισά μπαλάκια μέσα στο λιωμένο υποβρύχιο και τα γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν γύρω-γύρω.
- Τα βάζουμε σε μικρά καραμελόχαρτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι με το υπόλοιπο υποβρύχιο σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τη σπασμένη κουβερτούρα, το μέλι και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν καλά και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και βουτάμε τα υπόλοιπα μπαλάκια μέσα στο σοκολατένιο γλάσο.
- Τα αφήνουμε κι αυτά να στεγνώσουν σε καραμελόχαρτα.
- Φυλάμε τα βενιζελικά, εκτός ψυγείου, σε δοχείο για τρόφιμα που κλείνει καλά, για αρκετές μέρες.