Εχεις φάει την κλασική λαχανοσαλάτα άντε και την πολίτικη. Τι θα έλεγες για μια ζεστή με σύγλινο και πορτοκάλι όμως;

20' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σύγλινο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
  3. Στο λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι σοτάρουμε το λάχανο και το καρότο με το μπούκοβο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  4. Ρίχνουμε το πορτοκάλι, τη σόγια, το λεμόνι, αλάτι (με φειδώ, διότι η σόγια είναι αλμυρή) και πιπέρι και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά, να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  5. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το σύγλινο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  6. Με τι ταιριάζει: Η σαλάτα αυτή μπορεί να συνοδεύσει ψητό κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή να σερβιριστούν ως κεντρικές σαλάτες σε ένα μενού με κύριο πιάτο πουλερικά ή χοιρινό μαγειρευτά, φουρνιστά ή ψητά με γλυκόξινα αρτύματα και ξερά φρούτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών