ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Μην περιφρονείτε  τα πράσα

Μην περιφρονείτε τα πράσα

«Εβγήκε η πράσα στο βουνό και εκούνα την ουρά της, καλώς την τη Σαρακοστή, με τα λαχανικά της».
Βάζουμε το λάδι στο ψυγείο

Βάζουμε το λάδι στο ψυγείο

Τέσσερις είναι οι μεγάλοι εχθροί του ελαιολάδου: ο χρόνος, το φως, το οξυγόνο και η θερμοκρασία.
Να το κάνουμε τυράκι  και ωραίο βουτυράκι

Να το κάνουμε τυράκι και ωραίο βουτυράκι

Κάτι η ηλικία που αδιάφορη καλπάζει, κάτι η Δέσποινα που τώρα μαγειρεύει τα ανυπέρβλητα γεμιστά της στον Παράδεισο, το «ψωμί με βούτυρο και βύσσινο» έγινε η οικογενειακή μας μαντλέν.
Καραμπόλες

Καραμπόλες

Ποτέ δεν απέκτησα το θάρρος να μπω σε κάποιο σφαιριστήριο και να δοκιμάσω την τύχη μου στο παιχνίδι που έπαιζαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, ειδικά νέοι με ψηλοκάβαλα τζιν και εφαρμοστά πουκάμισα.
Πίτα à la marocain

Πίτα à la marocain

Και τότε ήρθε η παστίγια. Η δική τους εμβληματική πίτα.
Ποια λεμονάδικα;

Ποια λεμονάδικα;

Ξεχάστε τους ξινούς παρτενέρ και τα αδιάφορα ταίρια και απολαύστε το τραγουδάκι ερμηνευμένο από τις φωνές των βιβλικών μορφών –μέρες που είναι– της αμερικανικής ποπ, Peter, Paul and Mary.
Τα καλύτερά μας χρόνια

Τα καλύτερά μας χρόνια

Είναι ποτέ δυνατόν να υποστηρίζει κάποιος ότι η σημερινή εποχή είναι η καλύτερη, τουλάχιστον στον τομέα της γεωργίας; Και όμως, μάλλον ζούμε τα καλύτερά μας χρόνια.
Το αντίδοτο στη μελαγχολία

Το αντίδοτο στη μελαγχολία

Ώσπου μεγαλώσαμε, ζήσαμε, ταξιδέψαμε, μαγειρέψαμε, στρώσαμε αμέτρητα τραπέζια, για να εκτιμήσουμε και να αγαπήσουμε, να ανακαλύψουμε πάλι αυτό που θεωρούσαμε γκρι - τη σούπα.
Δεν µπορώ τώρα, φτιάχνω γκρεµολάτα

Δεν µπορώ τώρα, φτιάχνω γκρεµολάτα

Και φτιάξαµε την πιο ευωδιαστή γκρεµολάτα, όχι µε 3 υλικά, όπως την κάνουν οι γείτονες, αλλά µε τόσα όσες είναι και οι γλάστρες της.
Μποναμάς 17 αιώνων

Μποναμάς 17 αιώνων

Συναντάμε βασιλόπιτες γλυκές, αλμυρές, με χοιρινό, με κοτόπουλο, με αρνί, κ.λπ. Πάντα όμως με ένα φλουρί μέσα και επάνω χαραγμένος συνήθως ο αριθμός του νέου χρόνου.
Όλοι οι καλοί χωράνε

Όλοι οι καλοί χωράνε

Ανταλλάσσουμε ευχές, χάδια, μπουκιές. Στο τραπέζι της Πρώτης του Χρόνου. Το τόσο ανάλαφρο από γεγονότα ακόμη, τόσο βαρύ από προσδοκίες.
Το «δυνατό ψωμί» των Ιταλών

Το «δυνατό ψωμί» των Ιταλών

Γύρω από το panforte, το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο ιταλικό γλύκισμα, υφαίνεται ένα γοητευτικό παραμύθι στο οποίο εμπλέκονται οι Σταυροφόροι, μια μαύρη γάτα, μια καλόγρια και ο ίδιος ο διάβολος.
Το χριστόψωμο της Μυκόνου

Το χριστόψωμο της Μυκόνου

Τις παραμονές των Χριστουγέννων στη Μύκονο ζύμωναν τα περίφημα αρωματικά ψωμιά, σύμφωνα με μια παράδοση πολλών χρόνων
O chef του ιταλικού εστιατορίου Cupola, Stefano Rossi.

Παίζει το Παγκράτι

Η τράπουλα ξαναμοιράζεται στη διασκέδαση της Αθήνας. «Αποκέντρωση τώρα» σημαίνει Παγκράτι.

Αφιερώματα