ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιλάφι με μύδιαΠιλάφι με μύδια αγιορείτικο
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το πιλάφι με πικάντικες γαρίδες, ξεκινάμε βράζοντας το ρύζι σε μια κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
  2. Ζεσταίνουμε σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι ή φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το σπανάκι για 1 - 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις γαρίδες, πασπαλίζουμε με το κάρι (ή την καυτερή πάπρικα), και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, χυμό από 1 λεμόνι και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το πιλάφι, αν θέλουμε, με ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών