ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοκορέτσι σε τηγανιά με ρίγανη και άνηθοΚοκορέτσι σε τηγανιά με ρίγανη και άνηθο
1 ώρα και 30' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 4 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και αλατοπιπερώνουμε το αρνί.
  2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 50 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνί για 6-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Βγάζουμε το αρνί και το βάζουμε σε γάστρα. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ζεσταίνουμε στην ίδια κατσαρόλα τα υπόλοιπα 50 ml λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Το αδειάζουμε με το λάδι του στη γάστρα, ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει τα υλικά κατά τα 2/3 και βάζουμε από πάνω μια βρεγμένη λαδόκολλα.
  5. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, να μαλακώσει το κρέας.
  6. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα τα 70 ml λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε όλα τα χόρτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε στη γάστρα με το αρνί. Σιγοψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά.
  7. Χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
  8. Προσθέτουμε 2 κουτάλες από τον ζωμό της γάστρας σταδιακά, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο.
  9. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη γάστρα, τη σείουμε για να πάει παντού και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
  10. Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε.

Ένα Νυχτέρι Σαντορινιό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών