ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒίδες με σάλτσα ντομάτας, τόνο και αντσούγιεςΒίδες με σάλτσα ντομάτας, τόνο και αντσούγιες
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε βίδες με μανιτάρια φρέσκα και ξερά, αρχικά, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
  2. Στύβουμε τα ξερά μανιτάρια από το νερό και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  4. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό ακόμη.
  5. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε όλα τα μανιτάρια, φρέσκα και ξερά, και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, το τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών