ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό μπούτι με πορτοκάλι και πουρέ κυδωνιού από την ΠελοπόννησοΧοιρινό μπούτι με πορτοκάλι και πουρέ κυδωνιού
15' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 45'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μπούτι με τζίντζερ, μέλι και ξύσμα μανταρίνι αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τζίντζερ με το πιπέρι, το μέλι και το ξύσμα μανταρινιού.
  3. Αλείφουμε με το μείγμα του μελιού την επιφάνεια του κρέατος κάτω από το δέρμα.
  4. Τρίβουμε με το αλάτι την επιφάνεια του χοιρινού και το βάζουμε στο ταψί.
  5. Περιχύνουμε με το λάδι και ρίχνουμε στο ταψί 50 ml νερό.
  6. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να γίνει τραγανή η κρούστα.
  7. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα και 30 λεπτά.
  8. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσέχουμε να υπάρχει πάντα λίγο νερό στο ταψί.
  9. Αν χρειαστεί, καλύπτουμε το μπούτι με τζίντζερ, μέλι και ξύσμα μανταρίνι με αλουμινόχαρτο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών