ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚάρι panaeng με μοσχάριΚάρι panaeng με μοσχάριΑυτό το κάρι έχει πολλά χαρακτηριστικά της κουζίνας της νότιας Ταϊλάνδης. Αν και είναι σχετικά καυτερό, κυριαρχούν οι γλυκές γεύσεις και τα μπαχαρικά. Ο ταμάρινδος του προσδίδει επίσης οξύτητα, ενώ είναι ένα από τα λίγα ταϊλανδικά πιάτα που περιέχει πατάτες και φυστίκια.

10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την συνταγή με κάρι massaman με μοσχάρι, σε µια κατσαρόλα ή σε ένα γουόκ ξεροτηγανίζουµε την κανέλα, το κάρδαµο και το γαρίφαλο σε χαµηλή φωτιά. Ανακατεύουµε όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά ή µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους.
  2. Τα βγάζουµε από το σκεύος.
  3. Ζεσταίνουµε το λάδι στην ίδια κατσαρόλα ή στο ίδιο γουόκ και σοτάρουµε την πάστα κάρι massaman σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά ή µέχρι να βγάλει τα αρώµατά της.
  4. Προσθέτουµε το µοσχάρι στο σκεύος και ανακατεύουµε για 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουµε το γάλα καρύδας, τον ζωµό, τις πατάτες, το τζίντζερ, τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη από φοίνικα, τα 3/4 από τα καβουρδισµένα φυστίκια, τον πουρέ ταµάρινδου και τα ξεροτηγανισµένα µπαχαρικά, δεµένα σε τουλπάνι.
  6. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 50-60 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το κρέας και να µαγειρευτούν οι πατάτες.
  7. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε αν χρειάζεται.
  8. Αφαιρούµε και πετάµε το τουλπάνι µε τα µπαχαρικά, µεταφέρουµε σε ένα µπολ σερβιρίσµατος και γαρνίρουµε µε τα υπόλοιπα καβουρδισµένα φυστίκια.
  9. Συνοδεύουµε το κάρι massaman με μοσχάρι µε απλό ρύζι.

Μυστικά

* Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών