30'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη γαρνιτούρα
Διαδικασία
- Για το ρολό αρνιού γεμιστό με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα Ελασσόνας ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
- Bάζουμε τις πιπεριές σε ένα μικρό ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ξεφουρνίζουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190° C.
- Kαλύπτουμε τις πιπεριές με μεμβράνη και τις αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
- Οι υδρατμοί θα μας βοηθήσουν να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα. Βγάζουμε τη φλούδα, τις καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τα σπόρια και τις κόβουμε κατά μήκος σε μέτριες λωρίδες.
- Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, στις ίδιες διαστάσεις.
- Αλατοπιπερώνουμε τη νεφραμιά και από τις δύο πλευρές και την απλώνουμε στη λαδόκολλα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα και το γιαούρτι και αλείφουμε με το μείγμα τη νεφραμιά.
- Σκορπίζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι.
- Βάζουμε τα νεφρά στο κέντρο της νεφραμιάς, κατά μήκος της μακριάς πλευράς.
- Με τον ίδιο τρόπο απλώνουμε την πιπεριά και τη φέτα.
- Σκορπίζουμε τη ρίγανη και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
- Τυλίγουμε το ρολό με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και κλείνουμε καλά τις άκρες.
- Βάζουμε το ρολό σε μικρό ταψί και ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά.
- Βγάζουμε το ρολό από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και αδειάζουμε τα υγρά του ταψιού σε μια κατσαρόλα.
- Βάζουμε το ρολό σε ξύλο κοπής, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το κόβουμε σε φέτες και το απλώνουμε σε πιατέλα.
- Προσθέτουμε το λάδι στα υγρά του ψησίματος και βράζουμε για 3 - 5 λεπτά, μέχρι να δέσουν και να σχηματιστεί μια ρευστή σάλτσα.
Γαρνιτούρα
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που να τις καλύπτει, βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις αγκινάρες για15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τις πατάτες και τις αγκινάρες.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πατάτες, τις αγκινάρες και τα ντοματίνια για 3 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να λαδωθούν καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τα λαχανικά δίπλα στο ρολό, ραντίζουμε το κρέας με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας: Ασύρτικο, Chardonnay, Σαββατιανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.