ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με μαυρομάτικα, μυρωδικά και κατίκι
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα σε μπόλικο νερό για 1 ώρα.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό για περίπου 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μη διαλύονται.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  4. Τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και το ξίδι.
  5. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το ελαιόλαδο με το ξίδι, περιχύνουμε το φαγητό και σερβίρουμε.
  6. Συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί.

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών