30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα λαχανικά και το νερό.
  2. Βάζουμε τα ψάρια σε ένα μεγάλο κομμάτι τουλπάνι, το δένουμε από τις γωνίες του σαν πουγκί, το ακουμπάμε πάνω στα λαχανικά και πιέζουμε για να απλωθούν τα ψάρια και να καλυφθούν με το νερό.
  3. Μαγειρεύουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  4. Βγάζουμε το τουλπάνι με τα ψάρια, το αφήνουμε κατά μέρος και βράζουμε τα λαχανικά για ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθούν τα υγρά.
  5. Ξεψαχνίζουμε σχολαστικά τα ψαράκια.
  6. Αποσύρουμε τα λαχανικά από τη φωτιά, τα αδειάζουμε στο μούλτι, προσθετουμε το ψαχνό από τα ψάρια και τα λιώνουμε για περίπου 2 λεπτά.
  7. Μεταφέρουμε σε καθαρή κατσαρόλα και ρίχνουμε όσο ζωμό χρειάζεται για να αποκτήσει η σούπα σχετικά ρευστή σύσταση, βάζουμε χυμό λεμόνι και σερβίρουμε.

Sherry fino, ισπανικό.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών