ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Different Beast: Brunch με ονομασία προέλευσης

Οι λάτρεις του brunch και της ισορροπημένης διατροφής θα βρουν εδώ την υγειά τους. Πρωτότυπες συνταγές και υλικά επώνυμα, από μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

07.03.2017| Updated: 15.02.2024
Different Beast: Brunch με ονομασία προέλευσης

Οι λάτρεις του brunch και της ισορροπημένης διατροφής θα βρουν εδώ την υγειά τους. Πρωτότυπες συνταγές και υλικά επώνυμα, από μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η θέση: Κηφισιά downtown, αλλά σε ωραίο και όχι πολυσύχναστο σημείο.

Η ατμόσφαιρα: Με τούβλινους κρεμ τοίχους, μεγάλα παράθυρα, upcycled αντικείμενα, αντικέ μινιμαλισμό και γλυκιά βορειοευρωπαϊκή αισθητική, μαγαζί μη καπνιζόντων, παρεΐστικο. Το κάνεις στέκι με τη μια.

Το φαγητό: Από τότε που έγινε της μόδας το brunch έχουμε καταναλώσει ντουζίνες από αυγά μάτια, μιλάμε φαρσί τα κροκ μαντάμ και μεσιέ, κι από ομελέτες έχουμε δοκιμάσει τα άπαντα. Αν τα περισσότερα brunch μενού μοιάζουν σχεδόν πανομοιότυπα, σε τούτη εδώ τη γαστροπάμπ είναι το κάτι άλλο (a different beast είναι η έκφραση που θα έλεγαν οι Άγγλοι). Τρία χρόνια πριν, η Εβίτα Κουτσοπούλου, ο Alex Canvin κι η κόρη τους η Αμάλθεια αποχαιρέτησαν τη συννεφιασμένη Γηραιά Αλβιώνα και βρέθηκαν στη φαντεζί Κηφισιά. Έβαλαν το ωραίο τους γούστο στο χώρο κι εμπνεύστηκαν ένα μενού με εγγυημένη πρώτη ύλη απ’ τους καλύτερους προμηθευτές και παραγωγούς, με πιάτα σύγχρονα, ευφάνταστα, αλλά και υγιεινά.

Τα αυγά ελληνικά βιολογικά, το ελαιόλαδο από το Δημητρόπουλο Αιγίου, κρέας από το κρεοτεχνείο Γεωργιάδη, μπακαλική από του Λυκούδη στο Βύρωνα, ψωμιά από τον καλό φούρναρη Βλάση Φωτόπουλο στο Ν. Ηράκλειο. Τα γκουρμέ ζαρζαβατικά είναι του καλλιεργητή Χρήστου Μπλαντή, τα πιο συνηθισμένα από τους πάγκους στη λαϊκή της Κηφισιάς, ενώ από flea markets του Λονδίνου και δημοπρασίες συλλέγουν μοναδικά ρετρό πιάτα, φλιτζάνια και μαχαιροπήρουνα από παλιά σερβίτσια.

Μα τι νόστιμα τα βορειοαφρικάνικα Shakshuka (βιολογικά αυγά ποσέ σε σάλτσα ντομάτας με labneh τυρί από στραγγιστό γιαούρτι, φρέσκο τσίλι και μαϊντανό), στην εντέλεια τα αυγά ποσέ με δικιά τους ολλαντέζ κουρκουμά και καπνιστό σολομό Νορβηγίας. Toastie with a kick είναι η δικιά τους εκδοχή τόστ με μετσοβόνε και γραβιέρα Νάξου – ζητήστε το με το τσίλι τσάτνεϋ μέσα στο τοστ. Από τις σαλάτες σούπερ τραγανή και θρεπτική η Κινόα bowl με κέιλ, μπαχαριστό κουνουπίδι και σπιτικό flatbread.

Υπάρχουν και μερικά απογευματινά πιάτα όπως τα χειροποίητα buns με χοιρινό και rainbow slaw, και ωραία γλυκάκια όπως το apple crumble με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης και σιρόπι σφενδάμου. Απολαυστικό το Dutch Baby ένα ονειρεμένο φουσκωτό αμερικάνικο πανκεικ που σερβίρεται με σάλτσα αλμυρής καραμέλας, μπανάνα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και κρέμα γάλακτος.

Η κάβα: Μικρή αλλά ενδιαφέρουσα λίστα με κρασιά, 6 ψαγμένες μπίρες ελληνικές κι αμερικάνικες, γιαπωνέζικα ουίσκι, εσπρέσο “Baquelito Guatemala” της Taf, φίλτρου από την Αθιοπία και ντεκαφεϊνέ κολομβιανό. Τολμήστε τον εσπρέσο σας με γάλα αμυγδάλου, κουρκουμά και μπαχαρικά.

Ο λογαριασμός: 12-19 € για brunch με ένα φλιτζάνι καφέ, 20-25 για πλήρες γεύμα/άτομο χωρίς ποτά.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 9.30-1.30, εκτός Δευτέρας.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών