ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τζώννης

Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με ντόπιες πρώτες ύλες και αξιώτικη μαστοριά.

05.08.2014| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κατερίνα Καμπίτη
Τζώννης

Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με ντόπιες πρώτες ύλες και αξιώτικη μαστοριά.

Η θέση: Το Σαγκρί απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη χώρα και είναι πολύ κοντά στον Πύργο Μπαζαίου, ένα από τα αξιοθέατα του νησιού. Θα βρείτε την ταβέρνα μερικά μέτρα από την είσοδο του χωριού, κοντά στο σχολείο.

Η ατμόσφαιρα: Ταβέρνα με κλασικό στυλ, ευρύχωρη σάλα και μια μεγάλη αυλή με μαγκανοπήγαδο εν λειτουργία (για διακοσμητικούς λόγους).


Το φαγητό: Παραδοσιακή ελληνική και αξιώτικη κουζίνα. Πολλές σαλάτες, πρώτα πιάτα και ορεκτικά να διαλέξετε. Ωραία ψητά της ώρας από ντόπια ζώα και ποικιλία σε μαγειρευτά. Θα φάτε νόστιμο κόκορα κρασάτο με μακαρόνια, κατσικάκι στο φούρνο λεμονάτο και κοκκινιστό και φυσικά μοσχαράκι στην κατσαρόλα, κόκκινο και άσπρο με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας. Οι μερίδες είναι μεγάλες.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 18-20 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Χύμα και εμφιαλωμένο κρασί, λίγες γνωστές ετικέτες και μια ντόπια, δική τους σε τρεις εκδοχές – λευκό, κόκκινο, ροζέ.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί όλο το χρόνο, από νωρίς το μεσημέρι. Εύκολη στάθμευση. Μεγάλος χώρος για να παίξουν τα παιδιά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών